Idéen bag EasyPlant

 

Mit navn er Ditte Ørum Nielsen. Jeg er født i 1989 og er opvokset i Hirtshals, hvor begge mine forældre kommer fra. I 2010 blev jeg uddannet landmand med speciale i grise ved Nordjyllands Landbrugsskole. I 2018 blev jeg uddannet meritlærer ved UCN i Hjørring.

 

I juli 2014 blev det klart, at mine hænders fysiske begrænsninger satte en stopper for min egen mulighed for selv at udføre dét havearbejde, der er forbundet med at beskytte frostfølsomme planter i hjemmet. Dette fysiske arbejde med disse planter består af forspiring i et drivhus eller indenfor i hjemmet, og udplantningen sker herefter direkte ud i bedet, når der ikke er risiko for nattefrost. Angreb af skadedyr såsom snegle sker i det tidlige forår, hvilket giver store skader på planten, hvilket i værste fald kan medføre, at man må aflive dem eller anvende sprøjtegift. Opgravningen om efteråret kan give skader på selve knolden, og det er fysisk hårdt for både hænder, arme og ryg. Vaskning af knolden og tørring indenfor i hjemmet samt vinteropbevaring sker i en termokasse eller lignende på et frostfrit sted. I min frustration søgte jeg både i eget netværk samt på internettet efter potter eller andre løsninger, der kunne afhjælpe problemet, som på samme tid også var skånsomt for mine hænder. Her blev det klart, at der ikke findes nogen løsning for dette.

På denne baggrund opfandt jeg EasyPlant, hvor jeg ville tage højde for alle de problemer jeg havde med disse planter.

5D3_4016
billede til dr